Laadkabels voor elektrische auto's

Hoe kiest u de juiste laadkabel voor uw elektrische auto?

Als het om elektrische auto’s gaat, is een van de belangrijkste beslissingen die u zult nemen, wat voor soort laadkabel u moet kopen. Met zoveel verschillende soorten en maten op de markt, kan het lastig zijn om te weten welke kabel voor jou geschikt is. In deze blogpost lichten we de verschillende soorten oplaadkabels toe en helpen we u beslissen welke kabel het beste bij u past.


Er zijn twee hoofdtypen laadkabels voor elektrische auto’s: Type 1 en Type 2. Type 1 kabels zijn ouder en komen niet meer zo vaak voor. Ze worden eigenlijk alleen gebruikt voor oudere elektrische auto’s. Type 2 kabels daarentegen zijn geschikt voor de huidige generatie elektrische auto’s

Bij het kiezen van een Type 2 laadkabel zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet u denken aan het vermogen. Type 2 laadkabels zijn er in drie verschillende vermogens: 3.7 kW, 7,4 kW en 11 kW. Welk vermogen u nodig hebt, hangt af van de grootte van de accu van uw auto. Als u een kleinere accu hebt, heeft u alleen een lader van 3,7 kW nodig. Dit is bijvoorbeeld meestal het geval bij plugin hybrid auto´s. EV met een kleinere accu zoals de Dacia Spring Electric hebben vaak een laadvermogen van 7,4 kW. Terwijl de meeste elektrische auto´s een 11 kW laadvermogen hebben. Enkele nieuwere auto´s, zoals de Renault Zoe hebben zelfs 22 kW laadvermogen. Zorg ervoor dat u een type 2 laadkabel aanschaf die het maximum laadvermogen van uw auto aan kan en dat u een laadpaal uitkiest welke dit kan leveren.

Denk ook aan de lengte van de kabel. Type 2 laadkabels zijn er in verschillende lengtes. Sommige winkels, zoals Voldt.nl, bieden laadkabels tot wel 25 meter aan. Welke lengte u nodig hebt, hangt af van de afstand tussen uw auto en het oplaadpunt. Als uw auto dicht bij het oplaadpunt staat, kunt u volstaan met een kortere kabel van 6 meter. Maar als uw auto verder weg staat, hebt u een langere kabel van 10 meter nodig


Er is veel om over na te denken bij het kiezen van een laadkabel voor uw elektrische auto. Maar door rekening te houden met zaken als vermogen en lengte, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste kiest voor uw behoeften. En als u eenmaal de perfecte oplader hebt, hoeft u alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken en te genieten van de rit!

Posts created 17

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top