Marketing

De rol en verantwoordelijkheden van een digital marketeer

Je hebt als digital marketeer de rol om digitale marketingcampagnes op te zetten en uit te voeren voor bedrijven en organisaties. Je bent verantwoordelijk voor het vergroten van hun online zichtbaarheid en het helpen bereiken van hun doelstellingen. Deze functie is gevuld met uitdagingen en veranderingen, waarbij je voortdurend op de hoogte moet blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Maar wat houdt de functie van een digital marketeer in? We werpen een blik op de taken, activiteiten, samenwerkingen en beoordelingscriteria die van toepassing zijn voor de functie als digital marketeer. 

Wat zijn de taken van een digital marketeer?

Als digital marketeer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en toepassen van digitale marketingstrategieën voor klanten. Hiervoor moet je een grondige analyse maken van de doelgroep en de niche waarin het bedrijf actief is. Gebaseerd op deze analyse bepaal je de meest effectieve kanalen om de doelgroep aan te spreken en bepaal je de boodschap die moet worden gecommuniceerd om de gestelde doelen te behalen. Verder zet je online campagnes op, zoals Google Ads, sociale media en e-mailmarketing. Het is essentieel om de resultaten van deze campagnes nauwlettend te volgen, zodat je tijdig kunt ingrijpen om de beoogde doelen te bereiken. Een sterke analytische vaardigheid is dan ook van groot belang, omdat je gegevens moet kunnen analyseren en interpreteren.

Wat zijn de alledaagse taken?

Enkele werkzaamheden die een digital marketeer uitvoert zijn het creëren en bijhouden van zoekmachine-advertenties (SEA), het beheren en analyseren van social media-advertenties (SMA), het optimaliseren van de website voor zoekmachines (SEO), het verwerven van hoogwaardige backlinks, het klaarzetten van e-mailmarketingcampagnes en het monitoren van data om de resultaten te verbeteren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het creëren van content, zoals het schrijven van teksten, het maken van afbeeldingen en video’s die aansluiten bij de doelgroep en de marketingdoelstellingen van de opdrachtgever. Hierbij houd je rekening met de verschillende kanalen waarop de content wordt gepubliceerd zodat de boodschap effectief wordt overgebracht. Als digital marketeer dien je dus zowel creatief als analytisch te zijn om succesvol te zijn in deze functie.

Met wie werk je intern en extern samen?

Je werkt vaak intensief samen met verschillende mensen, zowel intern als extern. Samen met het marketingteam bepaal je de strategie en doelstellingen van de campagnes, zodat deze in lijn zijn met de overkoepelende marketingdoelen. Daarnaast werk je samen met experts op het gebied van SEO, SMA en webdesign. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat je de marketingcampagnes effectief kunt opzetten en optimaliseren om de gewenste doelen te behalen.

Welke doelen stel je en waarop word je beoordeeld?

Je prestaties worden beoordeeld op basis van de resultaten van de marketingcampagnes die je opzet en uitvoert, waarbij de vooraf bepaalde doelen als referentie dienen. Deze doelen kunnen variëren, bijvoorbeeld het vergroten van het aantal website bezoekers, het verhogen van conversies of het genereren van meer aanvragen. Het is jouw verantwoordelijkheid om niet alleen de campagnes op te zetten en uit te voeren, maar ook om deze doelen te behalen. Daarom is het belangrijk om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en trends in digitale marketing, zodat je kunt inspelen op veranderingen in de markt en de campagnes effectief kunt houden.

Posts created 17

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top